Karácsonyi outfitek

xmastag

Nem vagyok egészen tisztában az “outfit” szó jelentésével, de annyit tudok, hogy valaminek a kinézetét,  külső megjelenését jelenti. De minek a megjelenése? Az embereknek? A fának? A lakásnak? A karácsonyi asztalnak? Vagy így az összesnek együtt? Nem tudom, de írok egy kicsit mindegyikről. 😀

És ha már kinézet, megnéztem alaposan a is karácsonyi fenyőfa-villogóm színeit. Pirosból átmegy narancssárgába, majd sárgába, zöldbe, kékbe, lilába, majd megint piros, de nem kezdi újra ezt a kört, csak félig: narancs, sárga, zöld, és vissza: sárga, narancs. És a pirossal kezdődnek újra a szivárvány színei… Készítettem róla egy kis videót is, de a médiatár valamiért nem engedte beszúrni. Talán nem támogatja a telefonom által készített 3gp formátumot (de nem is tudom megnézni, milyet támogat…) Ezért maradnak a szavak színei.

Hogyan néz ki a karácsonyi ruha a családban? Mivel itthon, családilag ünnepelünk, ugyanúgy, mint a normál, hétköznapi viselet. Már óvodás, iskolás koromban is zavart, hogy nem a megszokott ruháimat kellett felvennem az óvodai, iskolai ünnepségre, hanem “kiöltözni ünneplőbe”. Mintha bármit is jelentene, hogy mindenki egyforma ruhában van, vagy mintha attól lenne szép az ünnep, hogy díszesebb, de kényelmetlenebb ruhába bújunk… Különben is, nem arról szól minden ünnep, hogy jól érezzük magunkat? Akkor miért ne lehetne rajtam az a ruha, amiben máskor is jól érzem magam?

Hogy néz ki a fa? Erről már írtam itt. Műfenyő + fenyőág az illat miatt, a műfenyőn égők (színes, de nem villogó égősor), szaloncukor és díszek. Főleg gömb, de van más is. Mindenféle színben, főleg piros és kék. És vigyázok, hogy ne legyenek egymás mellett az egyforma színű vagy alakú díszek. Mindig szép.

A lakásban vannak itt-ott elszórtan karácsonyi díszek, főleg a nagyszobában. Főleg papír vagy textil, stb. Nem a törékenyek! De a legtöbb dísz a fán van, a lakásban csak ízelítő van belőlük.

Mi van még? Karácsonyi asztal fehér tányérokkal, karácsonyi szalvétával, üveg poharakkal. És ilyenkor fontos, hogy az evőeszközök is mind egyformák legyenek. De erre csak ünnepeken figyelünk.

Kb. így néz ki nálunk a karácsony, és akármit is jelent az “outfit”, ebben biztosan benne van. 😀

Reklámok
Karácsonyi outfitek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s