Liebster Blog Award

Úgy látszik, valami jól csinálok, mert újabban folyton díjakat kapok! Ez már a második! 😀 Az első a Kreatív Blog Díj volt, most meg itt a Liebster Blog Award egy göndör fürtös bloggerina, Nagy Ildikó jóvoltából. :) Köszönöm neki ezt a kellemes meglepetést, és örülök, hogy újabban díjaznak engem a szép lányok. 😀

Liebster-Award-Logo_Pink

A díj kitalálója valószínűleg 11.11-én születhetett, 11. gyermekként egy nagy családban, mert az egész díj a 11-es számra épül. Mit is kell tennem érte?

1. Megköszönni a díjra jelölő bloggert
2. 11 feltett kérdésre válaszolni
3. 11 érdekesség magamról
4. Jelölni másik maximum 11 bloggert
5. Feltenni a jelölteknek 11 kérdést.
Az első küldetés teljesítve a bejegyzés elején.
A kérdések és a válaszaim:

1. Mi indított el, hogy blogot vezess?

Az első blogjaim még személyes blogok voltak, azokat egyszerűen csak azért írtam, mert sok mindent nem volt kivel megbeszélni. 5 ilyenem volt. Az első 2 azért szűnt meg, mert olyanok is olvasták, akikről írtam és nem tetszett nekik, a 3. és a 4. kisebb magyar szolgáltatónál volt, és a szolgáltatóval együtt szűntek meg, az 5. pedig azért szűnt meg, mert kiüresedett ez a műfaj, már én is untam a személyes dolgaimat leírni. És ekkor indult ez a blog, pozitív fotósblog a saját élményeimről, hogy megmutassam a kis világom szép oldalát.

2. Mit foglal magába a blogod címe?

Élményképek. Az élményeim képekben.

3. Honnan veszed az ihletet a bejegyzéseidhez?

Egyszerűen azt mutatom be, amit látok…

4. Milyen témájú blogokat olvasol?

Nem téma, hanem ismeretség szerint válogatok. Vagy ismerősök blogjait nézem, vagy akiben megfog valami az MBBK csoportban. Az egyetlen téma, amit tudatosan, téma szerint olvasok: környezetvédelmi szakmai blogok. Nekem is van ilyenem, másokkal együtt egy saját honlapon, és a csapat minden tagjának olvasom a cikkeit.

5. Milyen életeseményt élnél meg újra?

Ez jó kérdés, ezen még nem gondolkodtam. Pl. a Játék Határok Nélkül januári döntőjét. Ritkán nézek tévét, de ezt a műsort soha nem hagytam volna ki. Természetesen idén is a magyarok nyertek! 😀 És még ismerősöm is volt a csapatban! :)

6. Számodra mik az apró örömök életben?

A természet mindig ad ilyeneket. Én még esőben, városban is tudok természetet fényképezni. Természeti élmény pl. amikor tavasszal meglátom az első fecskéket, vagy egy virágzó bokor, egy érdekes alakú felhő az égen, vagy a színes őszi falevelek… De van más is, nem természeti élmény. Egy jó könyv, egy finom ebéd, egy jó zene (főleg 1 előadótól), ha megfejtek egy nehezebb rejtvényt az újságban, vagy akár egy társasjáték jó társaságban… :)

7. Mi volt eddigi életed legjobb döntése?

Tavaly áprilisban elmentem a Társasházba. És azóta is minden héten megyek… :)

8. Mi az amitől teljesen kikapcsol az agyad / mi az ami lenyugtat?

Az egyedüllét. Akár egyedül mászkálni valahol a város utcáin, vagy valami természetközeli helyen a környéken, vagy egyedül olvasni, rejtvényezni itthon… Társaságban csak egy ilyen tevékenység van, ami kikapcsol, lenyugtat: a társasjáték.

9. Mi a legnagyobb erényed?

Az, hogy mindig fiatalabbnak néznek. És szerintem ez belülről jön. Igyekszem pozitív lenni, ezért sokat mosolygok és az fiatalít.

10. Milyen új dolgot próbáltál ki/tanultál legutóbb?

Múlt hétfőn a fejlesztés alatt álló társasjáték kipróbálása számít? 😀 De az nem a Társasházban volt, hanem egy másik jó csapatban. Családi Társasjáték Egyesület.

11. Ki a példaképed?

Blogírásban sokáig egy Mage nevű blogger volt. De én már áttértem más műfajra. Az élet más területein nem is tudom, van-e. Nem nagyon hiszek a példaképekben… Talán egy ismerős van, akit egy kicsit irigylek, mert elért valamit, amit én még nem., de szeretném megtenni Neki sikerült váltani a környezetmérnöki pályáról valami másra. És abban is sikeres. Nekem még váltani sem megy… Utánanéztem: jogilag nem lehetséges lemondani a diplomáról. De akor ő hogyan tudott váltani? Már kérdeztem, de mellébeszélt. Mindegy, előbb-utóbb úgyis rájövök magamtól. Biztos van megoldás…

Ezzel a 2. küldetés is teljesítve! A 3. kihívás a legnehezebb: 11 személyes apróság magamról…

 1. Kb. óvodás koromtól rágom a körmöm. Nem tudom miért, ez ösztönös, és nem tudok leszokni. Biztos valamilyen tápanyaghiány vagy velem született rendellenesség.
 2. Nem szeretem a konfliktusokat. De nem konfliktuskerülő vagyok, hanem konfliktusmegelőző. Mi a különbség? A konfliktuskerülő egy meglévő konfliktushelyzetből hátrál ki, a konfliktusmegelőző viszont arra vigyáz, hogy ne is alakuljon ki konfliktus. Persze ez nem mindig lehetséges, de ha lehet, akkor ez a cél.
 3. Felelősséget mindig szívesen vállalok, de kockázatot nem. És ez nálam összefügg. Éppen azért tudok felelősséget vállalni a tetteimért, mert nem kockáztatok.
 4. Az a legnagyobb bántás nekem, ha valaki csodálkozik azon, amit gondolok, mondok, vagy teszek.
 5. Még mindig nézem a felhők alakját, és még mindig belelátok ezt-azt! :)
 6. Sokáig nem tudtam, mi legyek. Akartam lenni matematikus, csillagász, egy időben még szakember is. Mindig halottam a tévében, hogy “szakemberek szerint” és szakember akartam lenni, mert ő mindent tudnak. Az hittem, az egy foglalkozás. 😀
 7. Nem Veszprémben születtem, hanem Sopronban, de mégis veszpréminek érzem magam, mert 3 éves koromtól itt élek. Amúgy a családban mindenki máshonnan származik. Van magyar, sváb, szerb, alföldi, dunántúli, katolikus, református… Teljesen átlagos magyar család! 😀
 8. Az egyetlen gyümölcs, amit nem eszem meg, a banán. Nem az ízével van bajom, hanem az állagával. Nem bírom a számba venni…
 9. Voltam Mensa-tag, ez egy olyan klub, ahová IQ-teszt alapján vesznek fel. A felső 2%-ban kell lenni. De ott sincsenek jobb emberek, mint máshol. Lehet vele dicsekedni, ahogy a Diplomások Klubjával is lehetett, ahol szintén tag voltam, de rájöttem, hogy egy közösséget nem egy közös tulajdonság tart össze, pl. IQ, diploma, stb., hanem egy közös cél. Az MBBK-t pl. a blog, mint műfaj népszerűsítése és egymás blogjainak megismerése. Ma már ilyen csapatok tagja vagyok: 1 zöld szervezet, ami február végéig még a munkahelyem is, 1 zöld bloggercsapat, az MBBK, és a 2 társasjátékklub. Az egyik csak egy kis baráti társaság, de minden héten játszunk. A másik egy egyesület. Ritkábban vannak rendezvényeik, de nagyobbak.
 10. Szoktam néha verset írni… De szerencsére nincs összegyűjtve sehol. 😀 Ebben is van 1 ember, akinek a szintjét jó lenne elérni, a mai magyar irodalom legnagyobb alakja. Frady Endre, polgári nevén Szepesy Gábor, szintén blogger, saját rajzokkal illusztrálja a verseit.
 11. A végére egy meglepő: még nem voltam szerelmes. 35 és fél évesen már nem is leszek.

11 ember, akinek átadom a díjat:

 1. Garay Klára és a Városliget barátai blog
 2. Joó Szilvia és környezetvédelmi blogja
 3. Banga Szilvia és a Bangaléria
 4. Sashegyi József és a Sasofo
 5. Kollát Gyula és a Szép világunk magazin
 6. Jóba Kati és a Derűlátó
 7. Frady Endre verses blogja
 8. Mage, a régi példakép
 9. Az új kedvencem, egy fiatal srác bölcs gondolatokkal
 10. Nancykeh: ajándék a képeslap mellé. Remélem megkaptad a lapot.
 11. És természetesen Suz’n a csapat megalapításáért…

És az ÉN KÉRDÉSEIM! Reszkessetek! 😀

 1. Hogyan és miért lettél blogger?
 2. Emlékszel még az első bejegyzésedre?
 3. Melyik a kedvenc bejegyzésed?
 4. Mi a legjobb tulajdonságod?
 5. Mi a leggyengébb pontod?
 6. Mi volt a legmeglepőbb hozzászólás, amit kaptál?
 7. Vannak blogger barátaid?
 8. Van-e olyan hobbid vagy szokásod, amin mások meglepődnek?
 9. Mit csinálsz, ha nem blogolsz?
 10. Az életed melyik részével vagy leginkább elégedett?
 11. Ha újrakezdenéd az életedet, mit változtatnál?
Liebster Blog Award

Liebster Blog Award” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nem kell lemondani a diplomáról, egyszerűen kezdj el egy másik iskolát, vagy vágj bele anélkül. A diploma nem determinál semmire, én magyar szakos diplomával magántanárkodom matekból.
  A körömrágás pedig egy olyan gyerekkori traumára vezethető vissza, ahogy vagy szóval bántottak, vagy nem engedtek beszélni. Orálszadisztikus fixáció a neve, és pszichológus tudja kezelni.

  Kedvelik 1 személy

  1. MA szerint:

   Mást elkezdeni már csak pénzért lehetne, ez az út ezért nem járható. Másba belevágni meg azért nem tudok, mert ha mást dolgozom, mint amit tanultam, akkor egyrészt csodálkoznak az emberek – erről is írtam valahol a 11 személyes érdekességnél -, másrészt az én lelkiismeretem sem lenne tiszta. Ha részletesebben érdekel, nézd végig ezt a honlapot: http://andrasallastkeres.weebly.com itt mindent megtalálsz.

   A körömrágás pedig testi tünet, tehát semmi köze a pszichológiához. Amúgy sem emlészem gyerekoromból ilyen bátásra. Amúgy több hosszú történetem is van arról, miért nem bízom a pszichológusokban és pszichiáterekben. Én ezt a 2 szakmát egységesen pszichopatának nevezem, nekem még csak ártottak.

   Amúgy értékelem a segítő szándékot, csak most éppen nem volt igazad, mert még nem ismersz eléggé. 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s