A csodák hete

A múlt hét a csodák hete volt az életemben. Először is, végre elkészült az általam legkedveltebb zöld szervezet kiállítása. 29-én hétfőn raktuk össze, 1-jén kedden volt a megnyitó. Egy kis műsor bakonyi népdalokból (citera + ének), egy megnyitóbeszéd, aztán az emberek kicsit megnézegették a képeket, majd megrohamozták a szendvicseket. És mire elfogyott a szendvics, elfogytak az emberek is! 😀 Kedden 17 órára hirdettük a megnyitót, 18 órakor már majdnem mindenki hazament. A kiállításról kedden nem készítettem képeket, mert mindig volt ott legalább 1-2 ember, és nem az embereket, hanem a kiállítást akartam fényképezni, de szerda este is dolgom volt az egyetemen (társasjáték party 😀 ) és akkor lefényképeztem. Nem a legideálisabb fényviszonyok mellett, mert CSAK a kiállítás felett nem égett a villany, mindenhol máshol igen (és azon a folyosón nem tudom, hol van a villanykapcsoló, mert amikor én jártam arra az egyetemre 1999-től 2004-ig, akkor még más volt a helyén), de mégis felteszem ide a képeket, már amennyit lehet látni belőlük.

Szerda délelőtt viszont egy másik, nem az egyesületünkhöz köthető környezetvédelmi kiállítást is felfedeztem, a hulladékokról és a szelektív gyűjtésről. Szabad téren volt, így gond nélkül fényképeztem. Nagyon érdekes és figyelemfelkeltő kiállítás.

De más csodák is történtek a héten. Lejárt a közfoglalkoztatásom a kedvenc zöld szervezetemben, ahol évek óta tag vagyok. Február 29-ig szólt a szerződés. Ezért március 3-ára csütörtökre kaptam időpontot a Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályára (régebbi, ismertebb nevén: Munkaügyi Központba, a továbbiakban így nevezem), és be kellett regisztrálnom álláskeresőnek. Hozzászoktam már, hogy a Munkaügyi Központban mindig hosszú a sor, másfél óra sorbaállás, 2 perc ügyintézés, és az ügyintéző nem mindig érti, amit mondok neki, de most csoda történt, mert minden simán ment. Nem is kellett sokat várni, pedig erre még az időpont sem garancia, az ügyintéző is mindent gyorsan és hatékonyan intézett, és gyorsan kijöhettem a hivatalból. Az is egy sajátossága a Munkaügyi Központnak, hogy akkor is be kell jelentkezni az információnál, ha időpontom van. De az információs pultban is meglepetés ért. Látásból ismertem már az információs hölgyet, törzsvevő azon a piacon amit én már 3 éve szerelek. 😀 Arról a piacról egyébként az itt elsőként említett kiállításon is van kép. Ugyanaz az egyesület szervezi.

Aztán kiderült, hogy mától újra kapok szerződést ebben az egyesületben, szintén közfoglalkoztatás, de minden idők leghosszabb munkaszerződése, amit eddig kaptam: majdnem 1 év. Jövő február 28-ig szól! 😀 Az új ciklusban ma volt az első munkanapom. És eddig úgy néz ki, hogy utána is lesz mit csinálni, mert van egy másik állásajánlatom, valószínűleg határozatlan időre. 🙂 Annál a cégnél környezetvédelmi technológiát fejlesztenék, és már szinte biztosan engem akarnak (kis szépséghiba, hogy egyetlen jelöltként, ismeretség útján kerülnék oda, de engem nem zavar), csak a kezdés időpontja bizonytalan. Még hónapot sem mondtak, de azt súgják a megérzéseim, hogy nem túl hamar. Május előtt szinte biztos nem, de majdnem biztos, hogy még idén. Ennél pontosabban még csak nem is sejtem… De így, hogy ez az 1 év biztos a zöld szervezetben, és valószínűleg utána is lesz munkám (a technológia fejlesztés), már megnyugodtam a karrieremet illetően. Pedig már arra is gondoltam, hogy viszaküldöm a diplomát az egyetemre, és csak azért nem küldtem vissza tavaly év elején, mert akkor tudtam meg, hogy ez jogilag nem lehetséges. Ha egyszer megszereztem, nem mondhatok le róla. De most már megint jó, hogy van! 😀

És még azt a társasjáték-egyesületet is bejegyezték végre, ahol alapító tag vagyok! Novemberben alakultunk, februárban meg kellett ismételni az alakuló ülést, mert visszadobták a bejegyzést, de március elején végre bejegyeztek minket. Alapító tagként tisztségem nincs, de lelkesedésem igen, szívesen játszom velük és szívesen segítek majd nekik szabadidőmben rendezvényt szervezni, társasjátékokat fejleszteni…

Ilyen sok csoda történt velem a múlt héten. 😀 Melyiknek örülök legjobban? A hosszú munkaszerződésnek. Így már nem nyűg a diploma , már nem bánom, hogy nem adhattam vissza tavaly év elején. 😀

És melyiket tartom a legnagyobb csodának? A társasjáték-egyesület bejegyzését. Amikor meg kellett ismételni az alakuló ülést, akkor nem gondoltam volna, hogy lesz belőle még valami, de mégis lett! 😀

Reklámok
A csodák hete

A csodák hete” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. MA szerint:

  A Csalán Egyesület gazdaudvarokról készült kiállítása (az első galéria képein) megtekinthető március 9-éig, szerdáig a Pannon Egyetem B és C épületei közötti földszinti folyosón (aulából nyílik). 10-én csütörtökön reggel szétszedjük, és a hosszú hétvége utáni szerdán, 16-án visszük Budapestre, de valószínűleg visszatér majd Veszprémbe is.

  A cikkben említett, és a kiállítás egyik képén is látható piac minden pénteken 13-17 óráig tart nyitva Veszprémben a Kossuth utcán. (Nyári időszámítás idején 13-18 óráig.)

  A diploma visszaadás ötletének története:
  2004-ben végeztem az egyetemen környezetmérnökként, és 2006-ig nem tudtam elhelyezkedni. Aztán 2006-2007-ben egy önkéntes munkatapasztalat-szerző programban vettem részt, majd 2007-2010-ben PhD doktori képzésre jártam az egyetemre radiokémiából. Ezt a képzést végül nem sikerült elvégezni, nem sikerült doktori címet szerezni. Azóta viszont csak közfoglalkoztatásban kaptam munkát. 2011-ben múzeumi adatrögzítőként, 2012-ben erdőgazdaságban fizikai munkásként. Közben szaktudásom szinten tartása végett egy szakmai blogmagazin környezetvédelmi bloggere lettem, jövedelem nélkül, nagy bevételek távlati ígéretével, 2011-től 2013-ig. Még a környezetvédelmi bloggercsapat vezetőjének is kineveztek, de ez sem járt pénzzel. Aztán technikai problémák miatt 2013 őszén alig működött az oldal (ez egy idén januárra befejezett informatikai átalakítás kezdete volt, most küzd a főszerkesztőség azért, hogy a hosszú átalakítás miatt elpártolt bloggerek helyett legyenek újak), ezért 2013 október végén a környezetvédelmi csapat új, saját honlapra költözött. http://kornyezetblog.weebly.com Az sem jár pénzzel, de legalább működik. Hobbiból, de magas színvonalon írunk cikkeket.

  De 2013-ban nem csak a szakmai blogom alakult át, hanem – mivel abban az évben még közfoglalkoztatásból sem volt jövedelmem, mert elfelejtett kiközvetíteni a Munkaügyi Központ (akkor még tényleg így hívták) -, annak az évnek a végén gondoltam először a diplomámról való lemondásra. Elhatároztam, hogy ha 2014. június végéig, a diplomaszerzésem 10. évfordulójáig nem lesz munkahelyem a szakmámban, akkor visszaadom a diplomát az egyetemre, mégpedig úgy időzítve, hogy éppen a Mérnöki Kar diplomaosztó ünnepségének napján kerüljön a rektor kezébe! 😀 Aztán a rektor megúszta, mert 2014 január elejétől szeptember végéig egy zöld szervezetben, a Csalán Egyesületben kaptam munkát. Ez 2 közfoglalkoztatási ciklus volt. 2006-tól voltam az egyesület önkéntese, 2011 év végétől tag, 2014-től alkalmazott. Aztán 2014 végétől 2015 nyaráig megint nem volt munkám, még közfoglalkoztatás sem, ezért ebben az időben újra felmerült bennem a diploma visszaküldése az egyetemre, de már mindenféle évfordulótól és határidőtől függetlenül. Beszéltem is egy ismerőssel, aki a környezetmérnöki pályát elhagyva másban lett sikeres (társasjátékok gyártásában és eladásában), és megkérdeztem, ő hogyan szabadult meg a diplomától, és mi ennek a módja, de csak ködösített, hogy ne foglalkozzak azzal, mit végeztem, és milyen diplomám van, csak csináljam, ami jólesik. Aztán ennek hatására utánanéztem jogilag is a diplomától való megszabadulás módjának, és kiderült, hogy nm lehet róla lemondani. Ha egyszer megszereztem, mindig nálam marad! Aztán 2015 nyarától szinte folyamatosan a kedvenc zöld szervezetemben dolgozom, a Csalánban, először 3 hónapos szerződéssel, június 1-augusztus 31, majd szeptember 10-től február 29-ig, és most kaptam ezt a hosszú, 1 éves szerződést! És még másik ajánlatom is van mellette! Így már szerencsének érzem, hogy mégis megmaradt a diplomám!

  Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s