Visszatértem

Visszatértem. Szabad Gondolatok című, más szolgáltatónál vezetett blogom a héten megszűnt (nem mindenkinek tetszett, akiről írtam, de erről ennyit), ezért úgy döntöttem, hogy a “Mi történt velem a héten és mit gondolok róla, a világról, a velem és körülöttem zajló eseményekről és a körülöttem lévő emberekről?” típusú életrajzi, történetmesélő blog helyett inkább visszatérek a képes élménybeszámolóhoz, tehát ehhez a bloghoz.

De visszatértem máshoz is, mégpedig a slam poetryhez, bár nem tudom, hogy ez mennyire lesz tartós, mindenesetre most előadtam. Egy Full Kontakt nevű eseményen, ami ugyan nagyobb rendezvény, mint a témaverseny, de kötetlenebb, szórakoztatóbb, egyedibb, és kockázatmentesebb, mivel nincs zsűri, aki lepontozna, ezért bár egy kicsit most is izgultam (ami nem is csoda, mert most tértem vissza előadónak 3 év után, ráadásul 13-án pénteken, és most először Full Kontakton, éppen a negyvenediken), de mégsem izgultam annyira, mint egy témaversenyen, és szerintem jobban is sikerült az előadás, bár a legjobaktól még messze vagyok, de teljes mértékben vállalhatónak érzem a tegnap esti fellépésemet. A szöveget pedig, természetesen péntek 13 témában bárki elolvashatja a slam poetry blogomban: https://osszegyujtve.wordpress.com/2023/01/14/pentek-13/

De nem csak kulturális eseményekre járok, hanem pl kirándulni is, a múlt szombaton mentem egy kört a Bakonyban. Porva – Hódos-ér – Likas-kő – Pápalátó-kő – Porva útvonalon. Átmentünk Veszprém (vár)megyéből Győr-Moson-Sopron területére és vissza.

A Hódos-érnél megfigyeltük a hódok tevékenységének jeleit, láttam körberágott, még álló fát, kidőlt fát, hódvárat, de fényképeztem rágási felületet, rágással keletkezett forgácsot, és a hódok fognyomát.

A Likas-kő egy laposkúszásban bejárható barlang kb 5-6 bejárattal, a falán még kankalin is virágzott január 7-én szombaton.

A Pápalátó-kő egy kilátópont, nincs kiépített kilátó, csak a hegy tetején van egy kis tisztás, ahonnét szép a kilátás. Balról jobbra és jobbról balra is lefényképeztem. Bal oldalon látszana Pápa város, ha nem lenne ott a másik hegy. A hegy után balról jobbra látszik Fenyőfő, majd az ősfenyves, aminek a zöldje majdnem beteríti a látóteret, majd jobbra a fényesen túl Bakonyszentlászló, aztán még jobbra és még messzebb, a látóhatár szélén feltűnik a pannonhalmi bencés apátság.

Ezek után lássuk a kirándulás képeit!

Ez a szolgáltató csak ezt a képet tette fel a blogra, a többi nagy neki, de látható a Google képek oldalon minden kép. https://photos.app.goo.gl/BSb4henETpuMKLuJ8

Ennyi fért bele a mai bejegyzésbe, legközelebb talán többet is írok.

Visszatértem

Visszatértem” bejegyzéshez 3ozzászólás

    1. MA szerint:

      Most láttam csak, hogy van hozzászólás. Nem jelentette senki a blogot, csak valakiről írtam valamit, és nem tetszett az illetőnek, elolvasta, amit írtam róla, és jelezte nekem, hogy nem tetszik. De azt nem árulhatom el, hogy ki volt és mi nem tetszett neki. Eleve már az sem, hogy többször is írtam róla, és egyszerűbb volt a blogot megszüntetni, mint egyesével keresgetni a bejegyzéseket, hogy hol írtam róla.

      Kedvelik 2 ember

Hozzászólás